top of page

Dauwkunst, 10 september 2020

Donderdag 10 september is weer voorbij. Mijn dochter Iza is weer een jaar ouder. Natuurlijk begon de dag met felicitaties en kadootjes aan onze 15-jarige. Nadat ik haar uitzwaaide richting school, stapte ik met mijn viervoeter en cameratas in de auto en ging richting Klooster Nieuwkerk. Zoals afgesproken stond daar Poppels fotomaatje Carla al op mij te wachten. We liepen het bos in, hopend op nog wat dauw op de planten. Het beloofde een prachtige dag te worden. Deze ochtend is eigenlijk alleen mijn macrolens uit mijn tas geweest. Wat een feest om rond te lopen tussen de spinnenwebben met ieniemienie dauwdruppels aan hun draden. Wanneer de ochtendzon erachter staat en je op deze 'spinnenkeukens' inzoomt met een macrolens komen er zowaar hele kunstwerken te voorschijn. Wat verderop gold dit ook voor de frisgroene toppen van deze naaldboompjes. Ik ben geen bomenkenner, dus wie mij kan wijs maken welke soort dit is: wees welkom! Ook in dit geval maakte het strijklicht van de ochtendzon er prachtige plaatjes van. Genieten dus. We sloten onze wandeling af met een heerlijke koffie op het terras bij Klooster Nieuwkerk. Wanneer ik dit schrijf, is het eigenlijk al bedtijd, want morgen gaan Carla en ik nog veel vroeger op pad. Door alle verjaardagsperikelen rondom de puber heb echter nu pas tijd om de foto's te bekijken en te bewerken. Uiteraard hoort er dan nog een verhaaltje bij. Ik houd het kort dit keer. Voor mijn doen dan. Welterusten en hopelijk tot morgen met weer andere kunstwerken uit mijn camera.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page