top of page

De simpele dingen in het leven, 5 november 2020

Herfstvakantie. Pas twee weken geleden maar het lijkt nu al weer ver weg in deze gekke, bizarre en vreemde wereld waarin we leven. Een wereld die wordt gekenmerkt door Covid-19 en alle beperkingen die dit met zich mee brengt. Maar ook door de verkiezingen in Amerika. Een spannende nek aan nek race die belangrijk gaat zijn voor het verloop van de verdere democratie in dit grote land. Een wereld waarin bijna alles stil lijkt te liggen en waarin we alle luxe zaken zoals vakanties, etentjes, concerten, carnaval, theater, film en dagjes weg voorlopig moeten laten. Misschien is het goed om deze luxe zaken te missen voor een tijd, opdat we weer beseffen hoe goed we het eigenlijk hebben. Er wordt van ons wordt gevraagd om tijdelijk weer alleen te genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Thuis een spelletje doen met het gezin. Een bezoek aan ouders of andere familieleden. In deze dagen is belangrijk dat we gezondheid zijn, bij elkaar kunnen zijn in kleine samenstellingen met mensen om wie je geeft, genieten van de tijd met elkaar. Herinneringen ophalen met elkaar aan mooie dagen, leuke vakanties, feestjes en reizen of andere bijzondere momenten. Zelf weer iets lekkers bakken of koken, kaarsjes aan en drankjes erbij. Muziek kan ook zo belangrijk zijn in deze dagen.

Zo proberen wij alvast te bedenken hoe wij, voor het eerst in zeker 10 jaar, onze kerstweek noodgedwongen weer eens thuis vieren. Met vrienden voor de open haard. Muziek op, lekkers op de tafel, drankje er bij, spelletje erbij. We gaan er een bijzondere, sfeervolle week van maken die we ons nog jaren herinneren, juist omdat het anders was, simpel en dus bijzonder.

Voor nu denk ik terug aan de heerlijke week in Groningen met mijn ouders. Van de laatste wandeling op de terugweg, bij Dwingelderveld kwam ik nog twee foto's tegen. Deze had ik nog niet geplaatst omdat iets anders al weer op het pad kwam waar ik nog enthousiaster over was. Maar eigenlijk zijn deze twee foto's te mooi om niet te plaatsen. Er hing een dichte mist in het bos en op de heide, wat het geheel een mystieke sfeer gaf.

Fijn weekend. Geniet van elkaars gezelschap, elkaars gezondheid en de simpele dingen in het leven. Besef gerust even hoe belangrijk dat alles is. Al die andere dingen in ons luxe leven die we zo gewoon en vanzelfsprekend zijn gaan vinden, zijn eigenlijk maar bijzaak.
1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page