top of page

Een lekkere snack

Na het bijwonen van een felle, territoriale strijd op de Regte Heide (hierover komende dagen meer), liep ik door Goirle terug naar huis. Aan het einde van de Eikenlaan spotte ik tussen de narcissen in de berm een zanglijster. Dat deze zanglijster mooi kan zingen weten ze inmiddels in een tuin in Loon op Zand ook. Gisteren kreeg ik nog een filmpje met geluid met bijpassende vraag: "Miranda, wat heb ik in mijn tuin?" Het was al bijna donker in de Loonse tuin wat in hield dat ik mijn kennis alleen op het gezang moest baseren. Gelukkig is dat bij de zanglijster niet zo moeilijk. https://www.vogelgeluid.nl/zanglijster/

De prachtig zingende vogel in de Eikenlaan was duidelijk op zoek naar een hapje. Prikte hier en daar met zijn of haar snavel in het gras. Het zonnetje scheen precies op deze gras strook, wat mij deed besluiten om de camera toch nog even uit de rugzak tevoorschijn te toveren. Precies op het moment dat ik de zanglijster scherp in het vizier had, trok deze een lange, glibberige, roze regenworm uit het gras. Het kostte de lijster moeite om deze helemaal uit de grond te krijgen. Uiteraard lukte het na tegenstribbelen van de worm toch en werkte de zanglijster deze lekkere snack gulzig naar binnen.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page