top of page

Fietsers cadeau, 3 november 2020

Dat het na de warmste november dag ooit nu echt herfst is, kunnen we niet meer ontkennen. Deze ochtend zie ik een wolkeloze hemel en dus vertrek ik naar het altijd fotogenieke Gorps Baantje in Gorp en Roovert. Ik hoop hier op zonneharpen die over het pad gaan vallen. Daarom ga ik goed voorbereid op pad. Statief weer eens een keer mee, accu's opgeladen, SD kaartjes leeg èn in de camera. Aangekomen op de plek van bestemming stap ik uit en merk meteen dat ik toch iets ben vergeten: ,mijn mobiele telefoon. Hoe kan het ook anders, denken nu de mensen die mij kennen. Geen tijd bij de hand dus.

Ik bepaal de goede plek, stel de camera op statief alvast in op de juiste instellingen. Nu maar wachten en wachten. Ik ijsbeer wat heen en weer. Loop naar de liggende, bemoste boomstam waar ik weken geleden met Carla prachtige foto's maakte van de minipaddo. Één exemplaar groeit er nog op de stam. Met mijn macrolens probeer ik er een paar mooie plaatjes van te schieten. Misschien komen de zonnestralen later? Rondje lopen met Bolt en de macrolens dan maar. Op zoek naar mooie zwammetjes en paddenstoeltjes in herfstige taferelen. Na een kwartiertje maar weer terug om te kijken. Nog steeds geen stralen te zien. Hetzelfde ritueel nog maar eens herhalen dan. Helaas blijven de zonneharpen achterwege en vermoed ik dat het inmiddels al zeker een uur later is. Dan nog maar wat foto's nemen met de macrolens op het statief, dat lijkt ook wel een mooi resultaat te geven. Net wanneer ik de juiste instellingen heb ingesteld en een paar mooie foto's heb gemaakt, komen er twee fietsers over het bruggetje gefietst. Geen zonneharpen deze ochtend, maar wel dit leuke cadeau!

Wanneer ik in de auto stap, zie ik dat er niet een uur maar al 1,5 uur verstreken is. Wat een heerlijke bezigheid!4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page