top of page

Ganzen in de lucht, 15 november 2020

Om de drukte bij het Voorste Goorven te ontlopen maar toch een mooie zonsopkomst te fotograferen, vertrok ik afgelopen vrijdag naar de Flaes. De Flaes is een groot ven, liggend in Landgoed De Utrecht, tussen Esbeek en Lage Mierde. Zoals zo vaak, vond ik het weer eens moeilijk in te schatten hoe laat te vertrekken, waardoor we onderweg al een prachtig gekleurde lucht zagen en bang waren het mooiste moment te missen. Ik parkeerde de auto zo dicht mogelijk bij het ven, zodat we nog maar een klein stukje hoefden te lopen en nog konden zoeken naar een mooi plekje. Gelukkig waren we hier de enigen. Blijkbaar is deze plek minder favoriet en bekend en dat is maar goed ook.

Die mooie plek hadden we zo gevonden. Hierna was het wachten op de opkomende zon en zoeken naar een mooie compositie en de juiste instellingen voor de beste plaatjes. Terwijl Jayden in de weer was met zijn Huawei, probeerde ik met de Nikon de mooiste plek te kiezen. Net toen de zon aan het opkomen was, steeg er een zwerm ganzen op en koos het luchtruim met veel geluid gepaard. Jayden kon dit met zijn telefoon prachtig filmen, ik maakte er wat foto's van. Heel even leende ik nog het statief van Jayden voor mijn telefoon, ook een Huawei. Hiermee maakte ik ook nog een prachtige foto met een lange sluitertijd, want ook de mobiele telefoons hebben tegenwoordige ontzettend veel mogelijkheden en goede camera's.

Ik was zo tevreden over het statief dat ik er meteen ook maar een op mijn Sint lijstje zette. Ook de locatie was zeker voor herhaling vatbaar, met wat mist moet het hier nog mooier zijn. Ik ben benieuwd hoe de zonopkomst er hier uitziet vanaf de uitkijktoren, snel nog een keer terug dus.

De laatste foto is gemaakt met mijn Huawei.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page