top of page

Het eerste, kleine avontuur, 27 juli 2021

We zijn inmiddels aangeland in Kroatië. Op een camping nabij Rovinj hebben we een mooie, ruime plek kunnen vinden. Het is warm, al laat in de middag en we zijn moe na een lange reis dus we zetten de vouwwagen op en ruimen wat op en uit. Na een rondje over de camping en wat eerste, noodzakelijke boodschappen, besluiten we een hapje te gaan eten bij de pizzeria net buiten de camping. Een goede keus. Leuke sfeer, lekker eten.

De volgende morgen sta ik op met flinke rugpijn. Ik kan niet op of neer en loop krom en stijf. Lichte paniek maakt zich meester van mij. Ik begin meteen te googelen naar een osteopaat of chiropractor in Kroatië. Het is nodig om mezelf even tot kalmte te manen. Eerst maar wat paracetamol erin en aan de wandel. We gaan richting Rovinj. De auto zetten we redelijk dichtbij het centrum. De pijnstillers beginnen hun werking te doen, lichamelijk maar meteen ook mentaal: ik heb hoop dat ik het er uit kan lopen. Foto's maken doe ik vandaag noodgedwongen met mijn telefoon, de rugzak is te zwaar voor vandaag.

Het oude centrum van Rovinj maakt mijn verwachtingen meer dan waar. Gekleurde huizen komen boven het blauwe water uit en daarboven uit torent de top van de kerktoren. Toeristen dwalen door de smalle straatjes. Blauwe luiken aan een gekleurd huis, bakken met bloemen aan de kozijnen. Elektriciteitsdraden hangen van de ene naar de andere kant. Op sommige plekken maakt drogende was het tafereel af.

We eten een ijsje en drinken wat verfrissends verderop op een terras, met uitzicht op zee. Mijn rugpijn blijft weg. Ik wapper mezelf regelmatig koelte toe met een waaiertje uit Spanje. Achter ons nemen twee Duitse stellen plaats met een hond. De hond is totaal in de ban van een kat die zich probeert te verstoppen achter een zeil aan de achterkant van het terras. Even lijkt de hond zijn interesse in de kat kwijt te zijn. Hij is rustig onder de tafel gaan liggen. De Duitsers genieten van hun drankjes. Plots doet de hond weer een poging om de kat weg te jagen. De kat maakt zijn rug bol, maakt een blazend geluid en haalt uit naar de hond. De hond schrikt op zijn beurt zo erg dat hij wil vluchten en daarbij 5 stoelen en een tafel omver trekt. Het drinken op die tafel vliegt het terras over. Het is een tafereel als in een slapstick filmpje. We doen moeite om niet in lachen uit te barsten. De Duitsers zijn geschrokken maar ruimen alles keurig op. Avontuur 1 is een feit.

De vakantie is nu echt begonnen.5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page