top of page

Het leven is all-inclusive 28/08/2022

Na 3 heerlijke weken vakantie in Noord Italië en op Corsica, zijn we al weer even in Nederland. De camper is ingeleverd. We zijn duidelijk nog in de vakantiestemming want tijdens een middagje Den Bosch eten we op het terras een heerlijke Bossche bol van de Groot en kopen we twee reismagazines: de Lonely Planet Nederland en de Columbus reizen. Thuis mijmeren we al lezend al over de volgende zomervakantie. Gaan we weer met een camper op pad maar nu richting Scandinavië, zonder dochter Iza? Of zorgen we ervoor dat ze nog een jaar met ons mee gaat en maken we met 3en herinneringen in Canada of Costa Rica? Ik merk dat ik er moeite mee heb om nu al na te denken over onze volgende vakantie, terwijl in Ter Apel mensen buiten slapen, gevlucht uit hun eigen land, door welke omstandigheden dan ook. Terwijl in Nederland andere mensen moeite hebben met de duurder geworden energieprijzen en boodschappen.

Uit schuldgevoel leg ik alles maar weer opzij. Ik doneer een bedrag aan een organisatie die eten kookt en serveert in Ter Apel en besluit om komende dagen te gaan fotograferen op de heide met zonsondergang en zonsopkomst. Zo steek ik even mijn kop in het zand. Word ik even wakker uit mijn innerlijke gepieker over alle ellende in de wereld. Struifvogelpolitiek? Misschien wel.

Er is nu eenmaal veel ellende in de wereld. Maar ook veel goedheid en alles er tussen in. Het is niet terecht om alleen op (mijn eigen) geluk en op schoonheid om mij heen te focussen. Maar het is ook niet terecht om alleen de focus te leggen op alle ellende in de wereld. Het leven is nu eenmaal all-inclusive. Ik probeer het evenwicht te vinden tussen focus op (mijn eigen) geluk, liefde en goedheid in de wereld en alle ellende.

Voor nu dus even focussen op het mooie om mij heen. Samen met Jayden maak ik foto's op de heide tijdens een erg mooie zonsondergang en twee dagen later gaan we vroeg ons bed uit om de zonsopkomst ook nog eens vast te leggen. De zonsondergang geeft ons prachtige kleuren cadeau en op de vroege ochtend zien we hardlopers die model zijn in de mooie vergezichten op de Regte Heide. Er is geen mist die ochtend en de kleuren laten te wensen over. Toch is de lucht mooi door de structuur van de wolken. Tja, en als dan de zon zo mooi opkomt, ben ik voor even weer helemaal zen.12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page