top of page

In de krant, 29 november 2020

Vrijdag 27 november. Ik ben op weg naar de Regte Heide. Ergens rondom dit natuurgebied is een blauwe kiekendief gesignaleerd en ik wil natuurlijk even gaan kijken of ik hem zie. Zonder deze soort te spotten beland ik uiteindelijk aan bij de parkeerplaats aan het Nieuwkerksbaantje om daar de rode route te lopen. Dit keer ben ik slim en haal meteen mijn camera met lens uit de rugzak. Startklaar om te fotograferen dus. Het is halverwege de ochtend maar totaal niet druk op deze grijze dag. Bij de weilanden richting Landgoed de Hoevens zie ik een buizerd op een paaltje zitten. Zelf loop ik onder de bomen en tussen mij en de buizerd zijn ook nog bomen en struiken. Misschien heb ik geluk en vliegt de buizerd daardoor niet weg. Dit blijkt nog zo te zijn ook. Op mijn dooie gemak laat hij of zij mij een plek zoeken recht tegenover hem, achter een dikke boom. Een statief heb ik niet bij dus ik leun met mijn armen en de camera tegen de boomstam om zo wat stabiliteit te zoeken. De buizerd geeft mij alle tijd om wel 30 plaatjes te schieten. Hij blijft rustig op het paaltje zitten, zijn omgeving afspeurend naar een lekker hapje. Tevreden ga ik huiswaarts. Thuis aangekomen, zie ik een persoonlijk bericht op mijn Facebook pagina. Een verslaggever van het Brabants Dagblad, editie Langstraat heeft een telefoonnummer achter gelaten met het verzoek om hem te bellen. Uit nieuwsgierigheid doe ik dat meteen. Hij is natuurliefhebber en wil graag een stuk wijden aan de ransuil. Struinend op Facebook zag hij tussen alle mooie foto's van natuur en vogels mijn verslag en foto's van de ransuilen in de Loonse en Drunense duinen. We praten wat over de uilen, over fotograferen in de natuur. Het is een leuk gesprek. Bij het artikel wil hij graag een foto van mij van de ransuilen gebruiken. Uiteraard ben ik vereerd en mail ik deze foto's meteen naar hem. Op zijn planning staat ook nog een telefoontje met de boswachter en een mevrouw van de uilenwerkgroep. Ergens komende weken verwacht hij dat het stuk over de ransuilen te lezen zal zijn. Woon je in deze regio en heb je de krant, dan is het dus leuk om deze in de gaten te houden de komende tijd. Fijne zondag!

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page