top of page

In de schemer - 16 april 2020

Al dagen wordt ik op Facebook, Messenger en Instagram lekker gemaakt door foto's van mooie zonsondergangen. Luchten die rood, oranje, roze, paars, blauw zijn door de kleuringen van de ondergaande zon. Gisteren ben ik ook op pad geweest. Als vrouw alleen vind ik alleen het toch wel een beetje spannend om dan tot na zonsondergang met alleen mijn trouwe viervoeter op de Regte Heide rond te lopen. Laat ik daarbij vooropstellen dat ik geen bangerik ben.

Wanneer ik de zonsondergang in al zijn kleurenpracht wil vast leggen, moet ik echt wachten tot de zon onder is gegaan. Pas dan verschijnen vaak de mooiste kleuren. Na het foto's nemen moet ik dan nog de weg terug lopen naar daar waar ik mijn auto hebt geparkeerd. In mijn geval is dat meestal nogal een behoorlijk eindje, wat betekend dat ik dan nog op de heide loop wanneer het echt bijna donker is. Vanavond heb ik daarom mijn wederhelft maar eens over gehaald om mee te gaan. Eerst thuis nog een bakkie koffie, anders zijn we te vroeg. Hij maakt het helemaal mijn feestje door te vragen waar ik dan heen wil. Het wordt Landgoed De Hoevens. Parkeren doen we bij de parkeerplaats van Landgoed Ooievaarsnest. Vandaar uit kunnen we een blauwe en rode route lopen. De rode route voert je langs een prachtig gebied met water van de Leij. Ik noem dit in de lente wel eens 'mijn paradijsje.' De route is niet zo lang, waardoor we om 20.00u al aankomen bij de plek waar ik mijn zonsondergang foto's had gepland. Wachten dan maar. Luisteren naar de muisjes die overal te horen zijn in het struikgewas. Luisteren naar de schapen verderop in de wei. Luisteren naar de spechten, mezen, zanglijsters, tjiftjaffen, fitissen en winterkoninkjes. Iedere vogel zingt zijn eigen laatste lied van die avond. Langzaam begint de zon meer te kleuren, eerst oranje, daarna rood. Het is geen spectaculaire zonsondergang maar toch zeker een hele mooie om vast te leggen vanaf deze plek. Het begint al flink te schemeren wanneer we daarna terug lopen naar de auto en ik ben toch blij dat ik nu niet alleen loop. Als we bijna bij de parkeerplaats zijn, lopen we tussen de weilanden door. Links is geploegd en dus alleen zand. rechts wordt nooit gemaaid en geploegd. Als toegift van deze avond zien we in dat weiland rechts nog 3 reeën smullen van het gras. Wanneer er een fietsster aan komt rijden over het zandpad, vluchten ze alle drie de bossen in.


0 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Ingrid
Ingrid
May 30, 2022

Hi greeat reading your post

Like
bottom of page