top of page

Inspiratieloos

Ik heb zin in de zon. Het hoeft niet meteen heel warm te zijn buiten. Maar graag wel wat meer zon. Door al dat grijs en grauw en door alle nattigheid is mijn inspiratie ook grijs geworden. Ik maak wel foto's maar een verhaal bedenken lukt even niet. Het is even op. Leeg.

Afgelopen woensdag liep ik nog over de Regte Heide in de hoop wat mooie vogels te fotograferen. Ergens ver weg klonk het rauwe geluid van de raaf. Wat verderop hoorde ik dat ook de veldleeuweriken weer zijn gearriveerd. Terwijl ik sta te luisteren en kijken naar de veldleeuweriken die één voor één opstijgen, hoor ik het geluid van de raven dichterbij komen. Een koppel raven komt langs mij gevlogen. Ik vervolg mijn route, in de richting waar elk jaar een blauwborst wordt gesignaleerd. Ik vind maar liefst twee verstopplekjes van blauwborsten. Het zijn de twee vaste verstopplekjes, die al jaren door waarschijnlijk dezelfde blauwborsten worden bezet. Op mijn weg terug zie ik nog een torenvalkje landen in een boom vlak bij me. Echt tevreden over de foto's ben ik niet. Eigenlijk vloog of zat alles net te ver weg of zat het te verscholen tussen de takken.

Gelukkig heb ik vorige week met mijn moeder nog in het mooie Plantloon gewandeld en daar nog wat van die heerlijke sneeuwklokjes kunnen fotograferen. Met de macrolens zette ik ook nog wat mos op de foto.

Geniet van je weekend. Hopelijk laat de zon zich komende week wat meer zien.


7 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Tonny Swinkels
Tonny Swinkels
Apr 03, 2023

Heel vervelend maar ooit word het zonniger. Mooie Sneeuwklokjes en Top Grasjes gespot!!

Like
bottom of page