top of page

Lichtpuntjes, 25 maart 2020


Tussen al het Corona-geweld door, blijf ik gewoon heerlijk wandelen. In mijn eentje met hond (soms met manlief) met mijn camera in de aanslag. Het is druk op de Regte Heide, maar de mensen verspreiden zich goed. Ik zie nog nauwelijks groepjes en mensen houden keurig afstand tot elkaar. Thuis op sociale media verwarren alle nieuwsberichten mij. Er zit veel, heel veel nepnieuws tussen alle berichten die mensen plaatsen. Over artsen uit China die in een lang bericht o.a. menen dat je longen in groot gevaar zijn wanneer je moet hoesten na het uitademen en 10 seconden je adem vast houden. Ik lach in mezelf. Dan heb ik al jaren elke winter volgelopen longen van het hoesten. Naast een chronisch kuchje (dat de meesten die mij kennen wel kunnen dromen), heb ik elke winter wel een paar weken flinke last van een irritante hoest. Voor deze test slaag ik in zulke perioden nooit. Soms trap ik er zelf ook in en deel ik een schema met data en aantallen besmettingen en doden in Italië en Nederland om een avond later bij Jinek met het schaamrood op mijn kaken te horen dat ook dit nepnieuws is. Auw!

Vandaag deel ik wat foto's van de bloesem van de meidoorn. Deze staat nu volop in bloei. Vooral wanneer er in de ochtend nog wat dauwdruppels te zien zijn, verveelt deze bloesem mij nooit. Een beetje tegenlicht van de ochtendzon maakt van deze dauwdruppels echte lichtpuntjes.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page