top of page

Natte knieën, 12 oktober 2020

Met fotomaatje Carla uit Poppel ga ik deze ochtend de herfstsfeer proeven. Waar kun je dat in mijn omgeving beter doen dan in de prachtige bossen van Gorp en Roovert? Waar we hoopten op een waterig zonnetje om met wat mooi licht paddenstoelen te kunnen fotograferen, werden we na 5 minuten lopen richting een mooie beukenlaan al enthousiast getrakteerd op mist boven de weilanden en gouden zonnestralen over de beukenlanen van Gorp en Roovert.

Na 30 minuten wandelen hadden we al veel mooie plaatjes geschoten maar nog geen enkele paddenstoel gekiekt. Gauw doorstappen richting de sfeervolle, smalle paadjes die langs de Leij lopen dus. Daar zagen we meteen een mooie, bemoste boomstam op de grond liggen met hele kleine paddenstoeltjes er boven op: mycena's. In mooi licht en vanuit het juiste standpunt zijn deze mini's erg fotogeniek. Op onze knieën dan maar. Carla was zo wijs om een plastic zak mee te nemen terwijl ik standaard door de bossen loop met natte plekken in mijn spijkerbroek, ter hoogte van mijn knieën. Carla zat op zo'n 1.5 meter van mij vandaan, ook op haar knieën. Dat moet een grappig gezicht zijn geweest, ware het niet dat er maar weinig publiek was op deze maandagmorgen. We zijn hooguit uitgelachen door één hardloopster en twee dames op een mountainbike.

Tijdens onze struintocht door de bossen kwamen we nog meer mooie schimmels tegen zoals een zwam met druppels aan de onderkant, nog kleinere mini's die aan een bemoste boomstam groeiden en natuurlijk de bekende vliegenzwam.

Veel foto's weer dus. Waar ligt jouw voorkeur? Bij de paddenstoelen of de landschapsfoto's van mist, weilanden of bospaden?5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page