top of page

Plat op mijn buik

Al een paar dagen zie ik tijdens mijn rondje door het Molenpark met Bolt 9 jonge eendjes zwemmen in de vijver.

Al drie dagen denk ik: dadelijk snel even terug met mijn telelens.

Pas vandaag dacht ik er op tijd aan om mijn camera mee te nemen. Al een paar deuren verderop word ik aangesproken: "Dag, Joop van Tellingen, ga je ergens op af?" Lachend loop ik verder.

Na een rondje Molenpark met Bolt, zodat hij even op zijn gemak kan snuffelen, kom ik aan bij de vijver.

Bolt gesp ik wat verder bij mij vandaan vast aan een bankje. Ik loop naar de kant van de vijver. Er is daar een soort zandbak met een betonnen 'S' er in. Prima plek om niet te vies te worden, wanneer ik op mijn buik ga liggen. Maar alleen zo kan ik de jonge eendjes mooi op ooghoogte vast leggen. Het is zaterdagochtend dus ouders met kleine kinderen lopen overal rond en kijken een beetje raar naar die vrouw die daar op haar buik ligt met haar camera. Na een paar minuten komt mama eend precies mijn kant op met haar 9 mini's. Het zonlicht is mooi. Zo schattig hoe de jonge eendjes op en tussen de waterlelies klimmen en klauteren, eten en zichzelf wassen. Blij met het resultaat: ze staan er koddig op!


4 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Oh dit heeft wel een heel "Snoezig, Zacht en Lief " Wow gehalte. Wat een mooie foto's van die super schattige Pullekes. Je hebt weer heel goed je best gedaan en laat die mensen en kindjes maar kijken naar die "vreemde" eend in de bijt die daar in de zandbak ligt🤣 Super Mooi Miranda!!! Top hoor

Like
bottom of page