top of page

Respect, 26 september, 2021

Na een heerlijke wandeling door Landgoed Ooievaarsnest strijk ik neer bij Klooster Nieuwkerk voor een kop dampende, verse muntthee. Bolt drinkt wat water en gaat in de schaduw liggen, ik zit in het zonnetje nu het nog kan. Ik heb vandaag eigenlijk niet echt foto's gemaakt. Er kwam niet iets voor mijn lens wat echt de moeite waard was. Niet dat ik niks heb gezien hoor. Verse zwijnen sporen overal. Witte bolletjes aan grassprieten, duidelijk iets wat zijn eitjes had afgezet, maar wat? Overal waren spechten te horen. De boomklevers deden hun best, net als alle mezen. In de lucht hoorde ik een buizerd roepen. Gelukkig heb ik nog foto's van een andere zonnige ochtend, op Gorp en Roovert. Na mijn thee, rijd ik via de Nieuwkerksedijk terug naar Goirle. Halverwege zie ik een man met pet en baard en een vrouw aan mijn kant van de weg lopen. Omdat er tegenliggende auto's aankomen, moet ik mijn snelheid minderen. Het zijn meerdere auto's dus moet ik zelfs bijna even stoppen voor deze wandelaars. Hierdoor moeten ook zij even inhouden. Terwijl ik daar wacht, steekt de man met baard prompt zijn middelvinger naar mij op. Ik ben verbijsterd. Waarom deze middelvinger? Waar verdien ik die nu weer aan? Even overweeg ik te stoppen en uit te stappen. Ik wil eigenlijk wel uitleg waar dit gebaar aan heb verdiend na het in mijn ogen juist nette gedrag. Ik had meneer en mevrouw ook met veel snelheid in kunnen halen om hen net voor de tegenliggers voorbij te zijn. Waarom liepen ze eigenlijk om deze smalle rijbaan, terwijl aan de andere kant een mooi fietspad ligt? Zoals zo vaak in dit soort situaties kies ik er toch maar voor om de wijste te zijn. Meneer mag zijn middelvinger houden. Ik neem zijn presentje niet aan. Bij deze. Het is zondag en het belooft een prachtige dag te worden. Die wil ik niet verspillen aan dit soort rare gebaren. Ik wens iedereen een liefdevolle, respectvolle zondag.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page