top of page

Terug in de tijd, 3 februari 2021

Het is regenachtig, grijs, grauw. Zelfs ik krijg niet echt zin om te fotograferen. Ik wandel wel veel, maar de camera komt al dagen mijn tas niet uit. Dan word ik op Facebook uitgenodigd om aan een uitdaging mee te doen om 5 dagen lang een reisfoto te plaatsen en iemand anders te nomineren. Ik pak mijn externe harde schijf erbij, sluit deze aan op mijn computer en ga op reis, terug in de tijd.

Foto's van mijn reizen naar Costa Rica en Australië zijn helaas nergens digitaal opgeslagen. Die heb ik alleen in de boeken omdat dit nog uit de tijd van de fotorolletjes stamt. Minder ver terug en dus wel digitaal zijn de herinneringen van onze reizen naar Amerika in 2007 en 2010. Met mijn ouders, mijn gezin en schoonmoeder waren we op bezoek bij zwager Mark in Texas en knoopten daar meteen maar een onvergetelijke rondreis aan vast.

Wanneer ik de foto's terug zie, gaan mijn herinneringen meteen terug naar die tijd. De reisbestemmingen zocht ik allemaal via internet bij elkaar. Al rondwarend op Google, vond ik de meest geweldige cottages, vacation homes en guesthouses op de prachtigste plekken. Ik besef nu dat ik destijds al gek was op fotograferen. Ik had een polarisatiefilter om de kleuren mooier en echter te maken maar fotografeerde nog wel op de automatische stand. Ik zie veel onscherpe foto's waar ik nu om zou lachen. Vooral foto's van bijzondere vogels zijn niet echt geslaagd. Wel zie ik er erg mooie landschapsfoto's tussen zitten. Een paar van die foto's heb ik afgelopen dagen nog eens door Lightroom gehaald om ze een klein beetje op te frissen. Zoals de foto's uit 2007 van Caddo Lake in Uncertain, Texas met zijn reusachtige cipressen. We sliepen in een guesthouse wat werd gerund door Sam Canup, de burgemeester van Uncertain en zijn vrouw Randie. De achtertuin grensde aan het meer, met zijn stoomboten, waterlelies, beverratten, ijsvogels, schilpadden en krokodillen. De achtertuin was zelf ook al een waar paradijs: wasberen, hagedissen, kolibries, boomkikkers, rode kardinaalvogels en eekhoorns. We maakten een boottocht, zagen krokodillen, aten zelfgemaakte lemonpie van de gastvrouw zagen in het donker een wasberen familie eten van de hondenbrokken met pindakaas. Wat een belevenissen!

Dan dwalen mijn gedachten af naar de bijzondere ervaring die we hadden in New Braunfels door een rodeo te bezoeken. Een mengeling van gevoelens. Want je ziet dierenleed voor je maar ook een show vol emoties bij de Texanen met hun cowboyhoeden op en Lee spijkerbroeken. Het hoogtepunt van de Texaanse cultuur. Dit is wie zij zijn, dit is hun identiteit. De uitdrukkingen en emoties op hun gezichten. Wat was dat een sensatie!

In 2010 brachten we ook een bezoek aan Colorado en New Mexico. Ik was meteen verliefd op het ruige, bergachtige Colorado waar we onze reis startten in Colorado Springs en het bijzondere Garden of the Gods Park.

Mocht het weer komende weken nog vaker slecht zijn, dan volgen er nog wel meer foto's en verhalen uit het verleden.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page