top of page

Vergelijkend warenonderzoek, 28 oktober 2020

Vandaag ga ik weer eens met fotomaatje Carla op pad. We gaan deze ochtend al vroeg op pad richting de Veluwe voor een bezoek aan een boshut in Uddel. Deze hut is tevens een beginnende hut.

Naast een leuke, ontspannende dag, hopen we uiteraard ook op een soort die we bij onze hut nog niet hebben gezien èn doen we meteen een vergelijkend warenonderzoek. Vanuit de plek waar we de auto parkeren is het nog een minuut of 15 lopen naar de hut door de omgeving van Kroondomein het Loo. Waar anderen dit een heel eind vinden en hierdoor deze hut misschien zullen skippen, vind ik het heerlijk om nog even door de bossen te dwalen voor de lange zit. De ingang van de hut is wat krap, als we onszelf helemaal dubbelvouwen, passen we net door de deuropening. De stoelen zitten daarentegen heerlijk. Het eerste uur zijn we nogal in de weer met trekker en doekjes om de condens van het glas te krijgen maar na een tijdje is ook dat probleem vanzelf opgehouden te bestaan. De vangst bestaat vandaag uit soorten die we bij onze fotohut in Poppel ook regelmatig zien. Carla had daar gisteren nog de primeur van het goudhaantje en deze soort laat zich tot mijn enthousiasme vandaag ook een aantal keer zien. Wat een snelle rakker en wat een mini vogel, de kleinste van Europa. Zijn hoge tonen verraden steeds dat hij in de buurt is. Voor mij de eerste keer dat ik het goudhaantje voor de lens krijg. Vaste gast deze dag zijn ook twee groenlingen die voortdurend rond de setting chillen. De setting van deze hut is erg mooi en valt zeker in de smaak. Tussen het spotten en wachten door houden we een break: we eten een bammetje, doen een wandelingetje en fotograferen hele mooie, fragiele paddenstoeltjes (hazenpootjes). Stiekem ben ik eigenlijk net zo blij met de vondst van deze breekbare paddenstoeltjes als met de vogels tot nu toe. Hoewel de omgeving van de hut (Veluwe) bij ons veel verwachtingen schepte, brengt de middag ons helaas geen verrassingen meer. Om een uur of drie pakken we ons boeltje in, bekijken de setting nog eens erg goed en bedenken hoe we onszelf weer een berg werk kunnen bezorgen die de setting in Poppel er op vooruit zou kunnen helpen. Tijdens onze wandeling terug ziet Carla een mooie, met mos bedekte, dikke tak en sjouwt zich een breuk met onder haar ene arm de tak en achter haar aan in haar andere hand rolt op twee wieltjes een boodschappenkarretje van zeker 10 jaar oud met daarin haar apparatuur en eten voor de vogels en voor haarzelf. Ik neem als souvenir voor bij onze hut nog een tak mee met veel mooie mastappels eraan. De weg naar huis verloopt voorspoedig, in tegenstelling tot de keuze welke foto's ik uit mijn opbrengst van vandaag hier eens als eerste zal plaatsen. Die van de paddenstoeltjes of de vogels??

Ik besluit te gaan voor het eerste, het is immers herfst. Bij de vogelfoto's verzin ik dan donderdag wel weer een nieuw verhaaltje.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page