top of page

Verzadigd, voor even

Het is weer een van die grijze dagen met dichte mist. Ik loop door de Eikenlaan in Goirle met mijn hond richting de Regte Heide. Voor mensen die Goirle niet kennen: De Eikenlaan is een zeer groene laan met een nog groenere wijk erachter. Uiteraard staan er veel eiken, Amerikaanse eiken en wat Europese eiken. Maar achter de bungalows die er gebouwd zijn, staan ook veel naaldbomen. Met recht wordt dit een groene wijk genoemd. Zodra ik deze Eikenlaan inloop, hoor ik al een groepje staartmezen. Het is dan nog mistig en er is weinig licht. De staartmezen laten continu hun alarmroep horen en zitten wel erg laag in de struiken. Er dreigt duidelijk ergens gevaar. Ik heb mijn camera hier altijd nog in mijn rugzak maar nu deze meesjes wel erg goed zichtbaar zijn, twijfel ik even of ik mijn camera toch niet al uit de tas moet halen. Ik besluit door te lopen richting de hei. Nog geen vijf passen verder vliegt er boven mijn hoofd een prachtige, bruine buizerd uit de boom, opgeschrikt door mijn passeren onder hem. Hij zweeft voor mij uit door de Eikenlaan om verderop ergens linksaf te slaan en in een boom te landen. Ik ga er vanuit dat ik die niet meer terug zie. Wanneer ik bij de laatste bungalow links van mij loop zie ik in de boom achter het te koop bord in de tuin de buizerd zitten. Hoog en veilig voor passanten. Hij verroert geen veer en wacht geruisloos tot ik voorbij ben. Het is hier echt te donker om te fotograferen dus ik laat hem met rust.

Door dat grauwe weer dat al dagen aanhoudt, heb zelfs ik niet altijd zin om op pad te gaan. Wanneer ik dan eindelijk wel ga, merk ik dat het wandelen in de natuur me altijd goed doet. Toch kom ik al dagen thuis zonder 1 foto te hebben gemaakt. Vandaag is dat gelukkig anders. De mist zorgt meteen in het begin al voor mooie plaatjes in het losloopgebied. de bekendste boom van de Regte Heide ligt er prachtig bij in deze nevel. Even schilderachtig vind ik de groep berkenbomen in de mist. Het zorgt voor een mooie sfeer. Wanneer ik dan ook nog de klapekster èn een torenvalkje vast kan leggen, is mijn honger naar mooie plaatjes schieten weer gestild. Voor even ben ik verzadigd. Maar dat duurt niet lang, hooguit een paar dagen zal ik er nu weer tegen kunnen.105 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Tonny Swinkels
Tonny Swinkels
Jan 21, 2022

Hey Miranda, Weer heerlijk "buiten" genoten vanaf mijn laptop. Elk weertype heeft wel iets en mist spreekt mij wel aan, beetje mysterieus hihi. Mooie plaatjes en een zeer Knappe Valk😊

Like
bottom of page