top of page

Waterdichte schoenen, 7 februari 2021

Lang waren de voorspellingen behoorlijk onzeker. Zou er nu sneeuw en vrieskou gaan komen of net niet? Alle weermannen waren in hun nopjes en druk bezig met de juiste voorspellingen. Uiteindelijk bleek Nederland dan toch wit te worden. Gisterenavond begon het al flink te sneeuwen. Onze olijfbomen in de voortuin werden nog snel goed ingepakt voor de sneeuwstorm zou beginnen.

Deze ochtend worden we allebei vroeg wakker. Ondanks de wind en sneeuwval besluiten we toch maar met Bolt op pad te gaan naar de Regte Heide. Uiteraard zijn we niet de enige. We zien veel mensen met hond, kinderen en slee op weg naar de bossen. Er is al een flinke laag gevallen. Hier en daar is het pad veranderd in een ijsvlakte in plaats van een witte sneeuwvlakte. Oppassen geblazen dus. Waar afgelopen dagen nog flinke plassen lagen, is het ook opletten geblazen. Door de witte sneeuwlaag is niet meer te zien waar de plassen lagen. Verschillende keren zak ik zo ver weg in de sneeuw en modder dat mijn schoenen tot over de vetergaten nat worden zonder dat ik daar iets van voel. Gelukkig blijken mijn wandelschoenen dus echt goed waterdicht.


Omdat er in de vacht van Bolt al klonten sneeuw vast blijven zitten, besluiten om onze ronde niet te lang te maken. Hier en daar maak ik wat foto's, maar door de grijze lucht en de drukte wordt ik nergens echt heel enthousiast.

Morgen maar eens op een andere plek gaan kijken.3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page